Jaktledaren känner ilska

Den 50- årige mannen beskrivs som "normal". Men tanken på att han kan vara skyldig väcker starka känslor i bygden.


Många beskriver den häktade 50-åringen som normal, en vanlig "svensson". Men bevisen pekar för tillfället åt ett annat håll. Den 50-åriga jägaren är på sannolika skäl misstänkt för mord på 29-åriga Carolin Stenvall och han kan bindas till henne med hjälp av blodspår som polisen funnit i hans blå Audi.

– Nu har de så många bevis att jag inte vet vad jag ska tro. Kanske har han gjort det, och i så fall har han lurat jaktlaget. Det gör att jag känner bitterhet och ilska, säger Ingvar Nordström, ledare i mannens jaktlag, till SvD.

När sökandet och signalementen gick ut om den blå Audin och trakten kring Mäntyvaara, började arbetskamrater skämta med 50-åringen.

– Det är ju nära dig och din stuga och du har en Audi. Så det måste vara du, har man skämtat, säger en arbetskamrat, enligt Expressen.

50-åringen var ute och jagade i skogarna i närheten av platsen där Carolin försvann. Plötsligt avbröt han jakten och avvek utan att meddela sig. Den 29-åriga Carolin Stenvall försvann fredagen den 12 september när hon var på väg från Piteå till en arbetsintervju i Kiruna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

2 timmar sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.