Åklagare: Blodet kom från kvinnan

50-åringen fortsätter att förneka brott. (TT)


Misstankegraden har höjts mot den 50-årige man som är anhållen misstänkt för mord på en 29-årig kvinna i Gällivaretrakten.

– En man född 57 är på sannolika skäl misstänkt för mord, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck på en presskonferens i Gällivare, enligt Aftonbladets nätupplaga.

Ulrika Schönbeck säger att den 50-årige mannen fortsätter att förneka både brott och att han haft något att göra med den saknade kvinnan.

Enligt åklagaren Ulrika Schönbeck tillhörde det blod som hittades i den misstänktes bil den försvunna kvinnan, uppger flera medier. Kroppen är fortfarande inte hittad.

På presskonferensen berättade åklagaren att de ännu inte har någon klar bild över hur kvinnan har bragts om livet. Dessutom berättades det att kvinnans blod också fanns på den bilmatta som tidigare har hittats några mil söder om Gällivare.

Det var på en rastplats längs E 10 som polisen hittade bilmattan med blod på och även andra blodspår. Bilmattan tillhör en bil av samma märke som mannen har. Den gripne mannen har också en sommarstuga i en by i närheten av rastplatsen.

Flera fynd som privatpersoner gjort kring mannens stuga har skickats till SKL för analys. Svaren var inte klara på lördagen.

50-åringen har vapenlicens för ett flertal jaktvapen. De är nu omhändertagna av polisen.

Den 29-åriga kvinnan försvann fredagen den 12 september när hon var på väg från Piteå till en arbetsintervju i Kiruna. Dagen efter anmäldes hon försvunnen.

Samma dag som försvinnandet hittades hennes bil vid den så kallade Stenbron vid Vassara älv utanför Gällivare. Polisen är dock inte säker på att kvinnan själv kört bilen till bron.

Skrivet av:

Senaste nytt

Naloxon-nässprayen som räddar tusentals liv

Make mördade sin fru i p-hus – döms till livstids fängelse och utvisning

Den 37-årige mannen dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för att ha huggit ihjäl sin fru i ett parkeringshus i Malmö i våras. Nu fastställer hovrätten över Skåne och Blekinge domen i sin helhet.

AI skriver hemtentor – fler studenter fuskar

Det blir allt vanligare att studenter på högskolor och universitet fuskar med hjälp av AI, rapporterar P4 Jönköping.

Så mycket dyrare blir frimärket

Postnord höjer priset på frimärken. Från 1 januari kostar portot 18 kronor för ett brev på 50 gram. För brev som väger 100 gram blir priset 36 kronor.

Allt lägre inflation i eurozonen

Inflationen i euroländerna är nere på 2,4 procent på årsbasis i november, enligt preliminär samlad statistik från Eurostat. Nästan samtliga euroländer visar dessutom upp en negativ inflation på månadsbasis, jämfört med oktober.

Marknaden säker: ECB sänker i april

Sannolikheten för att Europeiska centralbanken (ECB) efter aprilmötet 2024 har sänkt sina styrräntor med 25 punkter (0,25 procentenheter) är nu i princip 100 procent, om man tittar på prissättningen på räntemarknaden.