Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åklagare: Blodet kom från kvinnan

- 19/10/2008, 05:10 -

50-åringen fortsätter att förneka brott. (TT)

Misstankegraden har höjts mot den 50-årige man som är anhållen misstänkt för mord på en 29-årig kvinna i Gällivaretrakten.

– En man född 57 är på sannolika skäl misstänkt för mord, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck på en presskonferens i Gällivare, enligt Aftonbladets nätupplaga.

Ulrika Schönbeck säger att den 50-årige mannen fortsätter att förneka både brott och att han haft något att göra med den saknade kvinnan.

Enligt åklagaren Ulrika Schönbeck tillhörde det blod som hittades i den misstänktes bil den försvunna kvinnan, uppger flera medier. Kroppen är fortfarande inte hittad.

På presskonferensen berättade åklagaren att de ännu inte har någon klar bild över hur kvinnan har bragts om livet. Dessutom berättades det att kvinnans blod också fanns på den bilmatta som tidigare har hittats några mil söder om Gällivare.

Det var på en rastplats längs E 10 som polisen hittade bilmattan med blod på och även andra blodspår. Bilmattan tillhör en bil av samma märke som mannen har. Den gripne mannen har också en sommarstuga i en by i närheten av rastplatsen.

Flera fynd som privatpersoner gjort kring mannens stuga har skickats till SKL för analys. Svaren var inte klara på lördagen.

50-åringen har vapenlicens för ett flertal jaktvapen. De är nu omhändertagna av polisen.

Den 29-åriga kvinnan försvann fredagen den 12 september när hon var på väg från Piteå till en arbetsintervju i Kiruna. Dagen efter anmäldes hon försvunnen.

Samma dag som försvinnandet hittades hennes bil vid den så kallade Stenbron vid Vassara älv utanför Gällivare. Polisen är dock inte säker på att kvinnan själv kört bilen till bron.

Skrivet av: