Annika Qarlsson jagas efter piratskymf

Centertopp liknade manliga piratväljare med våldtäktsmän.


Centerkvinnornas ordförande Annika Qarlsson jagas efter att ha dragit paralleller mellan piratväljare och våldtäktsmän. Av partikamrater anklagas hon för att ha skämt ut centern och skrämma bort väljare i valet 2010, som väntas bli en politisk holmgång. CUF-ordföranden Magnus Andersson är upprörd och kallar uttalandet för "en olycklig tankevurpa".

Den 14 juni gav Annika Qarlsson sig på ett försök till en valanalys. I valet till Europaparlamentet fick centern mediokra 5,47 procent av rösterna och blev mindre än röstkometen piratpartiet. I bloggen utvecklar hon:

"Det finns en tanke och en reflektion kopplat till piratpartiets framgång med många unga män som lagt sin röst på dem för att värna den personliga integriteten. Tänker på statistiken som kom häromdagen som visar att det är ofattbart många unga kvinnor som våldtas av unga män som de känner lite grann eller lite mer.

Och jag får inte ihop det - tycker unga män att integritet är viktig eller tycker de inte det???"

Efter ett tag uppmärksammades inlägget i bloggosfären och de upprörda kommentarerna ramlade in. Qarlsson hade aldrig tidigare fått så mycket gensvar sedan hon började blogga 2005. Hennes jämförelse med att manliga piratväljare är våldtäktsmän fick Magnus Andersson att bli riktigt arg. I bloggen skrev han:

"Hade Annika Qarlsson engagerat sig tillräckligt i dessa frågor och stått upp för de öppenhetsfrågor vi gick till val på hade inte så många röstat på piratpartiet. Dessutom tror jag att många håller med mig och förmodligen också piratpartiet att det är sjukt att femton poliser ska förflyttas för att jaga fildelare i stället för att lösa och förebygga tunga brott som våldtäkter."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Zimbabwe benådar över 4 000 fångar

Vingåker: Polisen rapporterar om brand

"Brand i en restaurang.", skriver polisen på sin hemsida.

Bombskyddet kallat – ska undersöka blomsterlåda

Polisens bombtekniker är på väg för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i Uddevalla, uppger polisen.

Osby: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Rv15/lv119. En personbil har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Joe Biden utmanas inte bara av republikanerna i höstens amerikanska presidentval – han tampas även mot Robert F Kennedy Jr, som ställer upp som oberoende kandidat.

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

1 timme sedan
En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.