Christian Engström förhandlar i Bryssel

Piratpartiet på väg att välja partigrupp i Europaparlamentet.


BRYSSEL. Piratpartiets Europaparlamentariker Christian Engström är på plats i Bryssel för att förhandla med olika partigrupper.

Utåt har Engström och partiledaren Rickard Falkvinge mest spekulerat i de gröna och liberala grupperna. Amelia Andersdotter, andranamn och parlamentariker om Lissabonfördraget går igenom, har inte velat utesluta den röda gruppen.

– Vi är det parti som alla grupper borde vilja ha med. För det första är vi fokuserade, vi lägger oss inte i en massa frågor som vi inte begriper oss på. Det tror jag uppskattas, säger Christian Engström till SVT Rapport.

– Sedan har vi faktiskt något att tillföra när det gäller att förstå internet och det nya informationssamhället, fortsätter han.

Under två dagar ska han träffa parlamentets partigrupper. Vid sin sida som guide har han haft Nils Lundgren, junilistans profil och gruppledare i Bryssel. Men han kandiderade inte för omval och partiet blev utan mandat efter succévalet 2004.

Lundgren hjälper Engström med passerkort och att hitta i korridorerna.

– Det är lätt gjort att åka ut, när man har åkt in på det här sättet. Det får han väl också lära sig av för framtiden, säger Nils Lundgren till SVT Rapport.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!