Sd större än piratpartiet

Varken sd eller pp skulle komma in i riksdagen om det var val. Men sd är störst.


Varken sverigedemokraterna eller piratpartiet skulle komma in i riksdagen om det var val i dag enligt SCB:s stora väljarundersökning.

Sverigedemokraterna skulle få 3 procent av rösterna, en minskning med en halv procentenhet sedan senaste mätningen. Piratpartiet skulle få ett stöd på mellan 2 och 2,5 procent, men det är ett för lågt resultat för att SCB ska redovisa någon exakt siffra i sin statistik.

Regeringspartierna får 45,3 procent i undersökningen, det är en ökning med 4,1 procentenheter jämfört med den senaste undersökningen i november.

Oppositionspartierna backar med 5,8 procentenheter och skulle ha fått 48,3 procent av rösterna om det hade varit val i maj.

Moderaterna ökar med 5,2 procentenheter jämfört med SCB:s förra mätning i maj 2008 och får 29,9 procent i SCB:s väljarundersökning.

Socialdemokraterna däremot minskar rejält jämfört med senaste mätningen, minus 5,6 procentenheter, och får 36,6 procent. 1,6 procentenheter mer än i valet 2006, men det lägsta resultatet i SCB:s undersökningar under denna mandatperiod.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!