16-åriga flickan: Sms:en inte på allvar

Samtidigt söker polisen fler inblandade.


Mysteriet tätnar kring hur och varför den 15-åriga flickan Therese Johansson Rojo från Stureby dödades. Nya uppgifter tyder på att de misstänkta 16-åringarna kan ha fått hjälp från fler personer. Enligt polisen har nya avslöjanden gjorts under förhören med de två häktade tonåringarna som tyder på att den 16-åriga flickan försökt förmå andra att begå dådet. Kriminalkommissarien Sven-Olov Karlsson bekräftar att man söker fler inblandade.

–Ja, men självklart, säger Karlsson.

– Bara för att vi fått två häktade, får vi inte nöja oss. Vi måste få fram en helhetsbild. Det innebär att man kanske får rota vidare och se om det finns några infallsvinklar vad gäller personer eller uppgifter, säger han till Expressen.

"Sms:en inte på allvar"

Samtidigt menar den 16-åriga flickan att hon inte menade allvar med de sms hon skickade till sin jämnåriga pojkvän där hon övertalar honom att döda Therese.

– Flickan säger att hon inte menade allvar med sms:en, säger åklagare Karolina Lindekrantz till Aftonbladet.

– Vi ska gå igenom och läsa alla sms med fokus på vad som har hänt och vad de kan ha för innebörd, säger Karolina Lindekrantz till Expressen.

Pojken har erkänt

Pojken har under förhören berättat hur han dödade Therese.

– Vi har fått en berättelse om hur han dödat henne, nu inväntar vi rättsmedicinska undersökningen för att se om den berättelsen stämmer. Innan dess vill vi inte gå ut med vad han sagt, säger Lindekrantz.

"Ingen förklaring är rimlig"

Enligt polisen vet man nu motivet bakom dådet. Men vill inte avslöja något innan utredningen avslutats.

– Vi har en motivbild klar. Men jag vill inte gå in på den, det som hänt är obegripligt, säger Lindekrantz och menar att det finns många olika förklaringar:

– Låt mig säga så här: Ingen förklaring är rimlig.

Lindekrantz räknar inte med att utredningen om Sturebymordet kommer att bli klar förrän i slutet av augusti.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!