Unga kriminella återfaller ofta

37 procent av alla som döms till fängelse, skyddstillsyn, kontraktsvård eller fotboja återfaller i kriminalitet inom tre år.


Hela 37 procent av alla som döms till fängelse, skyddstillsyn, kontraktsvård eller fotboja återfaller i kriminalitet inom tre år, visar en rapport från Kriminalvården. Bland unga som dömts för tillgreppsbrott återfaller drygt 85 procent. Enligt en av rapportförfattarna, Lars Krantz, innebär det en liten minskning med 3 procentenheter sedan 2000.

– Vi har inga färdiga svar på varför återfallen minskar, men Kriminalvården studerar nu vilka effekter behandlingsprogrammen i kriminalvården har på återfallen i brott, säger Lars Krantz i ett pressmeddelande, enligt TT.

Men alla grupper har inte lika lätt att hålla sig borta från kriminaliteten efter avtjänat straff. Bland unga under 25 år som dömts för tillgreppsbrott (till exempel rån eller stöld), narkotika- eller varusmuggling återfaller drygt 85 procent i kriminalitet inom tre år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Stockholm

1 timme sedan
"Samtal om misshandel i Kista med flera personer inblandade.", skriver polisen på sin hemsida.