Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Unga kriminella återfaller ofta

Nyheter | 20/10/2008 09:22

37 procent av alla som döms till fängelse, skyddstillsyn, kontraktsvård eller fotboja återfaller i kriminalitet inom tre år.

Hela 37 procent av alla som döms till fängelse, skyddstillsyn, kontraktsvård eller fotboja återfaller i kriminalitet inom tre år, visar en rapport från Kriminalvården. Bland unga som dömts för tillgreppsbrott återfaller drygt 85 procent. Enligt en av rapportförfattarna, Lars Krantz, innebär det en liten minskning med 3 procentenheter sedan 2000.

– Vi har inga färdiga svar på varför återfallen minskar, men Kriminalvården studerar nu vilka effekter behandlingsprogrammen i kriminalvården har på återfallen i brott, säger Lars Krantz i ett pressmeddelande, enligt TT.

Men alla grupper har inte lika lätt att hålla sig borta från kriminaliteten efter avtjänat straff. Bland unga under 25 år som dömts för tillgreppsbrott (till exempel rån eller stöld), narkotika- eller varusmuggling återfaller drygt 85 procent i kriminalitet inom tre år.

Skrivet av: