Manifestation utanför Irans ambassad på Lidingö

Ett 70-tal människor samlades i dag utanför Irans ambassad på Lidingö utanför Stockholm för att hedra offren för kravallerna i Iran.


"Tappra och modiga är ni".

Så löd budskapet textat på skyltar, när ett 70-tal människor samlades vid Irans ambassad utanför Stockholm för att hedra offren för kravallerna i Iran.

En grupp iranska studenter stod bakom den tysta manifestationen under tisdagen vid ambassaden på Lidingö utanför Stockholm. Ett 70-tal demonstranter deltog genom att hålla upp skyltar som hyllade folket i Iran och göra segertecknet framför ambassadens grindar.

– Jag är här för att hedra dem som har fallit offer för den iranska regimens våld under den senaste tiden, säger Makan Afshinnejad (fp), ledamot i kommunfullmäktige i Järfälla.

26-åriga Hanieh var en av många som bar mask och solglasögon.

–Jag gör det för att skydda mig själv och mina släktingar som har jag i Iran. Det är svårt att få tag dem via telefon. Det här har skakat mig i två veckor, kan inte sova och är 120 procent orolig, säger hon och fortsätter:

–Till och med vi, som bor här i Sverige, får inte säga vad vi tycker utan måste dölja ansiktet för att vi inte ska få problem om vi ska åka till Iran. Det känns inte alls bra, säger hon.

Även Birgitta Ohlsson, folkpartiets utrikespolitiska talesperson i riksdagen, fanns med bland demonstranterna.

–Det är viktigt att uppmärksamma frihetskämparna på Irans gator, framför allt dem som har fallit offer för den grymma diktaturregimen, säger hon.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!