Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nils Bildt i strid om pappans eftermäle

- 01/07/2009, 15:19 -

Carl Bildts son i hetsig debatt med s-politiker om pappans hållning i Kosovofrågan.

Utrikesminister Carl Bildt anklagas av en socialdemokratisk Malmöpolitiker med albansk bakgrund, Adrian Kaba, för att ha verkat emot Kosovos självständighet.

Det har fått sonen Nils Bildt att ta striden om pappans eftermäle i en infekterad nätdebatt.

"Bildt stödde inte alls Kosovos självständighet från början. Jag vet det för att jag var i kontakt med vår utrikespolititiske talesman i socialdemokraterna, Urban Ahlin. Detta bekräftades senare av utrikesutskottet i riksdagen", skriver s-politikern.

Det är fler än Finlands utrikesminister Alexander Stubb som över en öl eller två har utsatts för den bildtska sarkasmen. Även om Carl Bildt sägs vara en fredsmäklare av rang och befinner sig lika mycket på internationellt vatten som en putsande Fredrik Reinfeldt ligger bakom familjesoffan har sonen Nils Bildt gett prov på att han plockat upp sarkasmen.

Nils Bildt ironiserar i ett svar till s-politikern Adrian Kaba:

"Många goda argument från din sida, tycker Yoda."

I och med att Sverige tar över EU:s ordförandeskap får Carl Bildt en nyckelroll i de utrikespolitiska rummen. Den kosovosvenske företagaren Naim Murseli, 18, har aktualiserat frågan på sin Facebookprofil:

"Grattis Bildt, Grattis Reinfeldt och grattis Sverige - i dag är vi ordförande för hela den europeiska unionen. Respekt för våra ministrar och dess söner!"

Nils Bildt, som är vän med Murseli, ironiserar om att Murseli kommer att få väl betalt för sina lovord. En socialdemokrat lägger sig i diskussionerna och frågar om vilka "smutsiga oljepengar" det då handlar om (Bildt har ägt omdebatterade oljeaktier, red anm).

Carl Bildt anklagas av s-politikern för att ha förhalat Kosovos självständighet i ministerrådet för att sedan när ministerrådet enats i sitt stöd för Kosovo ha ändrat sin uppfattning.

"Du har missat hela grejen om du verkligen tror på det du skriver", svarar Nils Bildt och diskussionen urartar.

Följ hela den infekterade nätdebatten i bildspelet ovan.