Hade hepatit C - spottade blod på poliser

Den 36-årige mannen har åtalats för försök till grov misshandel.


En 36-årig man i Motala har åtalats för en rad brott efter att ha försökt smitta flera poliser med smittat blod. Mannen har hepatit B och C och säger att han inte kommer ihåg något av händelsen. Men samtidigt ifrågasätter han inte polisernas vittnesmål och skyller sitt agerande på en blandning av alkohol och tabletter.

De sex polismännen som blev tvungna att övermanna den hysteriska och drogpåverkade mannen kräver nu skadestånd på mellan 5 000 och 24 250 kronor, trots att ingen av dem blev smittade, skriver Corren.

Sparkade sönder polisbil

Händelsen inträffade när polisen fick ett larm om att det var stökigt i en lägenhet. Efter att först ha missat 36-åringen lyckades polisen hitta mannen samtidigt som denne var i full gång med att sparka på polisbilen utanför lägenheten. Mannen fick följa med till arresten på polishuset och det var där galenskapen inleddes.

När arrestdörren öppnades sprang 36-åringen med full fart mot väggen med huvudet före. Det öppnade upp ett blodigt sår på mannens panna. I väntan på ambulans började 36-åringen göra kraftigt motstånd och uttryckte hot om att "se till att ni blir smittade."

"Jag ska smitta er"

När polisen fick ner honom på marken började han suga i sig blodet som rann från pannan och spottade sedan flera gånger på poliserna.

Enligt poliserna på plats skrek han "hepatitblod, hivblod, jag ska smitta er."

En polisman kände sig sedan tvungen att sätta en papperspåse över mannen huvud för att förhindra fler spottattacker.

Kammaråklagare Britt-Louise Viklund vill nu åtala mannen för försök till grov misshandel, skadegörelse, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!