Torsdag 24 Jun
Stockholm

Sambon: Man skjuter inte en gravid kvinna

Åklagaren yrkar på tio år i sin slutplädering.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Rättegångsförhandlingarna gällande Gamla stan-skotten i Stockholm har precis avslutats för dagen. Under dagens förhandlingar erkände den 41-årige dörrvakten att han avlossat skotten, men att det inte var meningen att skada den gravida sambon och att han bara ville rädda barnen från greven, som enligt honom är ett "pedofilmonster".

Under rättegången berättar sambon om den dramatiska händelsen den ödesdigra tisdagen i april.

– I ögonvrån ser jag en person som är på väg fram emot oss och då ser jag att han höjer handen och avlossar skott samtidigt som han går. Allting går väldigt fort, det känns overkligt. Det känns som om det är på låtsas. Det låter poff, poff, när han skjuter, berättar kvinnan.

– Jag får någon slags panik och skriker att nu räcker det, samtidigt som jag tänker att man skjuter inte en gravid kvinna. Då siktar han mot ansiktet och går därifrån, fortsätter sambon.

I dagens rättegångsförhandlingar var säkerheten hög, eftersom polis ansåg att det fortfarande fanns en hotbild mot paret. Mannen, som inte har någon koppling till greven och sambon, tros nu ha lejts av någon annan.

Tidigare i utredningen misstänkte man grevens exfru som den skyldiga, men hon har nu avskrivits från alla misstankar.

– Jag är rädd eftersom NN inte har någon koppling till oss i vår värld. Då betyder det att någon annan anlitat honom, menar sambon.

Också greven är mycket skärrad över det inträffade.

– Jag tittar upp, det smäller inte högt och det gör inte ont. Sista skottet står NN stilla och riktar mot mitt huvud. Det är min minnesbild och den är otäck. Jag känns inte som ett mordförsök, utan en ren och skär avrättning, berättar greven.

– Jag ser en man som kommer med en hund och skriker på hjälp det högsta jag kan. Nästa minnesbild är att X ser mig när mina ögon rullar bak och jag känner att, nu dör jag, nu är det slut, tillägger han i förhör.

Åklagare Rolf Hillegren säger i dagens slutplädering att den 41-årige dörrvakten är an kallblodig människa, eftersom han varit villig att skjuta en främmande människa.

– Ur NN:s perspektiv är brotten klantigt utförda. Samtidigt så är det så att rådande praxis utdömer kännbart fängelsestraff till cirka tio års fängelse. Han bör självklart stanna kvar i häktet, säger Hillegren.

Hillegren menar att dörrvakten inte är främmande för att begå grova brott, eftersom han sedan tidigare har ett belastat brottsregister, bland annat gällande grovt rån. Dom i målet faller om en vecka.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela