Carolin hittades utan jackan

Publicerades: 23 Okt 2008, 14:53, Uppdaterades: 15 Nov 2009, 23:17

Under dagens presskonferens framkom det att Carolin inte påträffades med den rosa jacka som hon hade vid försvinnandet.


Efter 42 dagars sökande efter försvunna Carolin Stenvall och långa förhör med den 50-åriga gärningsmannen börjar vissa pusselbitar falla på plats. Polis och åklagare höll presskonferens på torsdagseftermiddagen efter att ha hittat Carolin Stenvalls kropp dagen innan. Man väntar nu på obduktionen för att kunna fastställa dödsorsaken.

Nya uppgifter från presskonferensen:

  • Åklagaren bekräftade att Carolins kropp utsatts för yttre våld.
  • Polisen konstaterade att hon inte påträffades med den rosa jacka som hon hade på sig vid försvinnandet.
  • 50-åringen har givit en ny version av hur han hanterat kroppen.
  • Enligt 50-åringen själv, ska kroppen först ha legat på ett annat ställe i några veckor innan han flyttade den till den nuvarande fyndplatsen.
  • Polisen och åklagaren bekräftar att man funnit både "biologiska spår" och blodspår på ett antal ställen, bland annat i 50-åringens bil, på en väg i området och kring hans jaktstuga.
  • Man kommer att ta 50-åringens vapen och misstänkta tillhyggen i beslag för fortsatt undersökning.
  • Polisen kan inte utesluta sexuellt våld.

50-åringen har enligt uppgift till polisen sagt att "han tyckte synd om henne" och därför flyttat hennes kropp. Kammaråklagare Ulrika Schönbeck ställer sig fortfarande mycket kritisk till 50-åringens version av händelseförloppet.

Rättsläkaren ska nu försöka tyda Carolin Stenvalls kvarlevor och fastställa dödsorsaken. Åklagaren svarade att man inte vill gå in på hur Carolin Stenvalls kropp "hanterats" med hänsyn till polisutredningen.

Frågor från presskonferensen:

Har ni hittat hela kroppen?

– Vi vill inte svara på det i nuläget med hänsyn till utredningen. Vi inväntar den rättsmedicinska undersökningen, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck.

Det har förekommit spekulationer om att Carolin Stenvall kan ha styckats, stämmer det?

– Vi kan varken bekräfta eller dementera det påståendet.

Var hon påklädd när hon hittades?

– Vi kan inte kommentera i vilket skick hon återfanns. Men hon hade inte den rosa jackan på sig, som hon hade vid försvinnandet.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Nytt åtal mot Donald Trump

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

1 timme sedan
På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

2 timmar sedan
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

3 timmar sedan
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

USA stoppar all mathjälp till Etiopien

igår 22:14
USA:s biståndsorgan Usaid har stoppat all mathjälp till Etiopien, efter att en intern utredning visat att livsmedelsbistånd avsett för miljoner hungriga människor har förskingrats i "utbredd" skala.

Ilija Batljans bolag gick back 510 miljoner

igår 22:12
Ilija Batljan Invest, som är storägare i krisande fastighetsbolaget SBB, gick 511 miljoner kronor back under årets första kvartal. Det framgår av bolagets delårsrapport som släpptes på torsdagskvällen, och kan jämföras med en förlust på 246 miljoner första kvartalet 2022.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.