50-åringen vallades på tre platser

50-åringen vallades i dag vid den plats där han uppger att han lagt Carolins lik en tid. (TT)


Den mordmisstänkte 50-åringen vallades på torsdagen norr om Gyljen vid Överkalix där han uppger att han lagt den döda 29-åriga Carolin Stenvall en tid.

Platsen ligger tre mil från det ställe där kvinnans kvarlevor hittades i onsdags.

Vilket resultat vallningen vid Gyljen gett vill polisen inte avslöja. Vallningen genomfördes på 50-åringens begäran, enligt ett pressmeddelande från de båda kammaråklagarna.

Polisens kriminaltekniker reste ett tält vid det område som mannen pekat ut, och genomförde grundliga tekniska undersökningar där.

Vallningar med mannen genomfördes på fredagen också vid området kring Stenbron utanför Gällivare, och vid rastplatsen 58:an nära Skrövån, norr om Mäntyvaara, där 50-åringen har en stuga.

Tvivlar på mannen Stenbron är den plats där den häktade 50-åringen påstår att han dödat kvinnan genom en knuff efter en dispyt om hans bilkörning. Vid rastplatsen 58:an har blod från kvinnan hittats, och den mordmisstänkte säger att han kört kvinnans kropp dit efter den dödande knuffen, lastat ur henne, men ångrat sig och kört vidare med henne. Förundersökningsledarna tvivlar på mannens berättelse, och tror att han uppsåtligen dödat kvinnan. Rättsmedicinsk obduktion av kvinnans kropp kommer att ske i Umeå på tisdag. Den väntas ge svar på hur kvinnan bragts om livet. Det är oklart när den mordmisstänkte ska föras från arresten i Gällivare till häktet i Luleå. Enligt tidigare besked skulle det ha skett under fredagen.Kvar i Gällivare Vi har inte fått någon avisering om att han ska komma till oss. Än så länge sitter han kvar hos polisen i Gällivare, säger Ulf Hedberg, chef för kriminalvården i Luleå, till TT, på fredagen. Den misstänkte mannen har tidigare försökt begå självmord i arresten i Gällivare. När han kommer hit blir det först inskrivningssamtal och sedan suicidscreening. Om han bedöms vara suicidal kallas läkare in och denne får avgöra om han behöver föras över till sjukvården eller om det räcker att vi har specialkoll här, säger Hedberg. Mannen erkänner vållande till annans död men inte mord.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.