23-åring häktad för dubbelmord

Misstänks ha mördat paret i Bjäre.


Rättegången mot den 23-årige man, som 2007 friades från misstankar om att ha mördat ett par från Hovs hallar i Båstadstrakten, kommer att tas om.

Hovrätten i Skåne har beviljat åklagarens resningsansökan, rapporterar Sveriges Radio Malmö.

Den 23-årige man som misstänks ha mördat Bjäreparet Sölve Svensson och Irene Saldert häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för mord.

Mannen nekar till brott och skyller mordet på en okänd man med "luffarutseende".

23-åringen greps av polis i sin bostad i fredags. På lördagen hölls häktningsförhandlingarna, bakom stängda förrar, i Helsingborgs tingsrätt.

Åklagaren vill belägga den mordmisstänkte mannen med restriktioner och begränsa hans kontakter med omvärlden, detta eftersom han annars anses kunna försvåra utredningen.

23-åringen advokat Kai Erwall säger att han kommer att överklaga resningsbeslutet till Högsta domstolen.

– Beslutet är så unikt att det kan finnas utrymme för att pröva det här i Högsta domstolen, säger Kai Erwall.

Det är andra gången som mannen häktas för mordet paret från Bjäre. För två år sedan frikändes han för mordet av tingsrätten.

Mannen kallades till nya förhör. Efter att tidigare ha förnekat all kännedom om brottet medgav han nu plötsligt att han befunnit sig på platsen vid tiden för dubbelmordet.

De nya uppgifterna gör att Hovrätten i Malmö bedömer att det finns tillräckligt med nya omständigheter för att bevilja resning i målet. Den tidigare domen undanröjs följaktligen och 23-åringens skuld prövas på nytt.

Enligt Expressen konstaterar hovrätten i sitt beslut att det mesta talar för att paret utsatts för mord alternativt grov misshandel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!