Bror anhållen för mordet på 19-åringen

- 06/08/2009, 09:26 -

Flickans 15-årige bror misstänks ligga bakom mordet.

På måndagskvällen hittades en 19-årig flicka mördad i Vollsjö utanför Sjöbo.

Nu har flickans 15-åriga bror gripits för mordet.

– Det är en åklagare som har tagit beslut om att anhålla pojken och det är förhörsuppgifter och fynd vi gjort på brottsplatsen som ligger bakom detta, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör på Skånepolisen, till Nyheter24.

Gripandet förflöt odramatiskt och polisen hade inga problem med att anhålla pojken. 15-åringen förnekar brott och förhör kommer hållas i dag eller i morgon.

Polisen har ännu inte fått fram något motiv till mordet.

– Ingen hotbild har framkommit. Vi vill vara sparsamma på detaljer då det här håller på att utvecklas till en fruktansvärd tragedi, förklarar Lindholm.

Hur kommer polisarbetet att fortgå?

–Det fortsätter förutsättningslöst, precis som innan. Trots att det sitter någon anhållen kommer vi fortsätta med brottsplatsundersökningen och kompletterande förhör, så gripandet förändrar inte utredningen på något sätt, berättar Lindholm för Nyheter24.

Enligt tidigare uppgifter var det 19-åringens yngre bror som hittade kroppen i familjens stall och det är oklart om det är samma bror som nu har gripits. Flickan hade varit borta i ett dygn när hon anmäldes som försvunnen och polisen uppger att hennes kropp bar tydliga spår av yttre våld när hon hittades.

Skrivet av: