Bror anhållen för mordet på 19-åringen

Flickans 15-årige bror misstänks ligga bakom mordet.


På måndagskvällen hittades en 19-årig flicka mördad i Vollsjö utanför Sjöbo.

Nu har flickans 15-åriga bror gripits för mordet.

– Det är en åklagare som har tagit beslut om att anhålla pojken och det är förhörsuppgifter och fynd vi gjort på brottsplatsen som ligger bakom detta, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör på Skånepolisen, till Nyheter24.

Gripandet förflöt odramatiskt och polisen hade inga problem med att anhålla pojken. 15-åringen förnekar brott och förhör kommer hållas i dag eller i morgon.

Polisen har ännu inte fått fram något motiv till mordet.

– Ingen hotbild har framkommit. Vi vill vara sparsamma på detaljer då det här håller på att utvecklas till en fruktansvärd tragedi, förklarar Lindholm.

Hur kommer polisarbetet att fortgå?

–Det fortsätter förutsättningslöst, precis som innan. Trots att det sitter någon anhållen kommer vi fortsätta med brottsplatsundersökningen och kompletterande förhör, så gripandet förändrar inte utredningen på något sätt, berättar Lindholm för Nyheter24.

Enligt tidigare uppgifter var det 19-åringens yngre bror som hittade kroppen i familjens stall och det är oklart om det är samma bror som nu har gripits. Flickan hade varit borta i ett dygn när hon anmäldes som försvunnen och polisen uppger att hennes kropp bar tydliga spår av yttre våld när hon hittades.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgång väntas på börsen

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars vinst ökade rejält. Omsättningen gick dock ned. Var femte bil från Volvo är nu en elbil.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.