Knivmannen i Tyresö angav sig själv

Kom in självmant till polisen vid 14-tiden och erkände attacken.


En maskerad man låg gömd bakom buskarna i ett radhusområde i Tyresö i söndags och knivhögg oprovocerat en 15-årig flicka i lungan.

Senare på söndagen angav en ung man sig själv och erkände attacken.

– Vi vet ännu inget om något motiv. Vi vet inte om han kände flickan sedan tidigare men vi prioriterar den tekniska bevisningen till att börja med, berättar stationsbefälet Bengt Malion för Nyheter24.

Klädd i svart och med mask för ansiktet hoppade mannen fram ur ett buskage och högg henne två gånger mot kroppen. Det ska röra sig om en yngre man och hur han försvann från platsen efter attacken är ännu oklart.

Kniven träffade lungan som punkterades. Flickan hann be sin pappa att ringa efter en ambulans.

Hon vårdas nu på sjukhus och hennes tillstånd uppges vara allvarligt med stabilt.

På söndageftermiddagen kunde polisen gripa en person som misstänks för mordförsöket.

– Vi har gripit en man vid 14-tiden i dag. Han kom in självmant och angav sig själv, säger Bernt Malion vid Nackapolisen.

Mannen berättade att han ligger bakom attacken och åklagaren beslutade att anhålla honom, uppger Aftonbladet.

Skrivet av:

Senaste nytt

Experten: Lugn i räntestormen, husdrömmen springer inte ifrån dig

Äldre par dog av sjukdom

Mordutredningen kring ett äldre par som hittats döda i Åsele kommun läggs ner. Den rättsmedicinska undersökningen visar att paret avled på grund av sjukdom, skriver polisen på sin sajt.

Ja till nya EU-regler om miljöbrott

Tuffare straff och mer likartad behandling i hela EU är tänkt att bli följden när nya miljöbrottsregler nu spikats av EU-parlamentet i Strasbourg.

Vasaloppet 2024: Tv-tider, rekord och resultat

Vasaloppet 2024 går av stapeln i början av mars. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar inför den anrika tävlingen.

G20-ministrar tror på global mjuklandning

Det har blivit allt troligare att den globala ekonomin är på väg att mjuklanda, enligt ett utkast till ett uttalande från regeringarna i G20-länderna.

Microsofts nya AI-satsning granskas av EU

It-jätten Microsoft satsar 15 miljoner euro i den franska AI-uppstickaren Mistral. Nu meddelar EU-kommissionen att avtalet ska granskas av konkurrensskäl.