Tisdag 26 Okt
Stockholm

Spritskandal i besöksrum

Pojken söp sig full i ett av ungdomshemmets besöksrum.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. På ungdomshemmet i Göteborg rådde det platsbrist. En pojke tvingades då övernatta i ett av hemmets besöksrum. Men där ställde han till med stor skandal. Pojken hittade sprit, söp sig full och ramlade så pass illa att hans hand var tvungen att sys på sjukhus.

– Det är beklagligt att det blev så här men det viktigaste var att först ta hand om pojken, säger den tillförordnade institutionschefen, enligt GT.

Pojkens pappa fick inget veta förrän dagen efter. Pappan anser nu att han borde ha informerats direkt och vill att Statens Institutionsstyrelse ska utreda incidenten. På ungdomshemmet beklagar man det inträffade.

–Det här var en akut situation och vi fokuserade på att först och främst hjälpa pojken. Dagen efter tog både personal på den avdelning pojkens sedan placerades på och jag själv kontakt med pappan. Föräldrarna ska alltid underrättas skyndsamt i sådana här situationer men vi valde att åtgärda problemet först, säger institutionschefen.

Vanligtvis så brukar rummen visiteras efter en besökare, men vid detta tillfälle hade man inte hittat de två vodkaflaskor som någon lämnat efter sig.

– Vi har som regel att alltid visitera rummen efter ett besök och det gjorde vi även i detta fall. Tyvärr hittade vi inte flaskorna och det är beklagligt. Den besökare som var i rummet innan pojken placerades där har varit på besök flera gånger tidigare och det har aldrig varit några problem då, menar institutionschefen, enligt GT.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela