Spotify ger säkra intäkter åt STIM

Under de två första månaderna i år fick STIM en halv miljon kronor från musiktjänsten.


Nyheter24 har i dagarna rapporterat om hur musikern Magnus Uggla vill ta bort sina låtar från musiktjänsten Spotify. Detta eftersom han menar att företaget nu agerar på precis samma sätt som Pirate Bay och lurar artisterna på pengar.

Men under de två första månaderna 2009 fick tonsättarnas organisation, STIM, in en halv miljon kronor från musiktjänsten. Sedan dess har användarantalet ökat med miljoner och musiktjänsten blir en allt viktigare inkomstkälla för rättighetshavarna.

De 50 000 STIM-medlemmarna har därför all anledning att vara nöjda med avtalet.

– Spotify har existerat mindre än ett år men har redan etablerat sig som en omtyckt musiktjänst som genererat mer än en halv miljon till musikens upphovsmän för de första 2-5 månaderna. Detta plus den noggranna musikrapporteringen vi får från Spotify indikerar fortsatt ökade och säkra intäkter till musikskaparna. Stim är en medlemsägd organisation. Därför är vi givetvis mycket glada för alla bra, användarvänliga och legala musiktjänster som gör illegal fildelning överflödig, säger Susanne Bodin, Stims kommunikationschef till tidningen Resumé.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

1 timme sedan
En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.