Lördag 23 Okt
Stockholm

Spotify ger säkra intäkter åt STIM

Under de två första månaderna i år fick STIM en halv miljon kronor från musiktjänsten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har i dagarna rapporterat om hur musikern Magnus Uggla vill ta bort sina låtar från musiktjänsten Spotify. Detta eftersom han menar att företaget nu agerar på precis samma sätt som Pirate Bay och lurar artisterna på pengar.

Men under de två första månaderna 2009 fick tonsättarnas organisation, STIM, in en halv miljon kronor från musiktjänsten. Sedan dess har användarantalet ökat med miljoner och musiktjänsten blir en allt viktigare inkomstkälla för rättighetshavarna.

De 50 000 STIM-medlemmarna har därför all anledning att vara nöjda med avtalet.

– Spotify har existerat mindre än ett år men har redan etablerat sig som en omtyckt musiktjänst som genererat mer än en halv miljon till musikens upphovsmän för de första 2-5 månaderna. Detta plus den noggranna musikrapporteringen vi får från Spotify indikerar fortsatt ökade och säkra intäkter till musikskaparna. Stim är en medlemsägd organisation. Därför är vi givetvis mycket glada för alla bra, användarvänliga och legala musiktjänster som gör illegal fildelning överflödig, säger Susanne Bodin, Stims kommunikationschef till tidningen Resumé.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela