Lördag 16 Okt
Stockholm

Politiker sextrakasserade kvinnor

Flera unga kvinnor ska ha blivit sextrakasserade av den fackliga förtroendemannen under en kurs för ungdomar i Norrbotten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mannen satt i kommunfullmäktige och arbetade som facklig förtroendeman i Norrbotten. Det var under ett uppdrag som kursledare för ungdomar som mannen, kraftigt berusad, uppges ha sextrakasserat flera unga kvinnor.

Vid politikerns fackförbund ser man allvarligt anklagelserna.

– Vi tar det här på absolut största allvar. Sextrakasserier får inte förekomma i organisationen, säger en ombudsman från fackförbundet, till Norrbottens-Kuriren.

Mannen tar nu en time-out från politiken efter händelserna. Fackförbundet har tillsatt en annan kursledare för resten av året i politikerns ställe.

– Som facklig företrädare måste man vara medveten om att man inte bara företräder sig själv utan också sin fackliga organisations värderingar. Vad man gör utanför sitt fackliga uppdrag är naturligtvis vars och ens privatsak, men när sådana här saker sker får man ifrågasätta vad som ska ses som fritid och fackligt uppdrag. Helt klart tycks det förekommit spritförtäring i sådan mängd att omdömet förlorats och det på en facklig kurs för ungdomsmedlemmar. Det är anmärkningsvärt och kan inte accepteras, säger en ytterligare fackföreträdare, till Norrbottens-Kuriren.

Under torsdagen ska mannen ge sin version av händelserna. Interna utredare tar itu med anklagelserna och bedömer om det är aktuellt med en polisanmälan, skriver Norrbottens-Kuriren.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela