Politiker sextrakasserade kvinnor

Flera unga kvinnor ska ha blivit sextrakasserade av den fackliga förtroendemannen under en kurs för ungdomar i Norrbotten.


Mannen satt i kommunfullmäktige och arbetade som facklig förtroendeman i Norrbotten. Det var under ett uppdrag som kursledare för ungdomar som mannen, kraftigt berusad, uppges ha sextrakasserat flera unga kvinnor.

Vid politikerns fackförbund ser man allvarligt anklagelserna.

– Vi tar det här på absolut största allvar. Sextrakasserier får inte förekomma i organisationen, säger en ombudsman från fackförbundet, till Norrbottens-Kuriren.

Mannen tar nu en time-out från politiken efter händelserna. Fackförbundet har tillsatt en annan kursledare för resten av året i politikerns ställe.

– Som facklig företrädare måste man vara medveten om att man inte bara företräder sig själv utan också sin fackliga organisations värderingar. Vad man gör utanför sitt fackliga uppdrag är naturligtvis vars och ens privatsak, men när sådana här saker sker får man ifrågasätta vad som ska ses som fritid och fackligt uppdrag. Helt klart tycks det förekommit spritförtäring i sådan mängd att omdömet förlorats och det på en facklig kurs för ungdomsmedlemmar. Det är anmärkningsvärt och kan inte accepteras, säger en ytterligare fackföreträdare, till Norrbottens-Kuriren.

Under torsdagen ska mannen ge sin version av händelserna. Interna utredare tar itu med anklagelserna och bedömer om det är aktuellt med en polisanmälan, skriver Norrbottens-Kuriren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.