Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

17-åring dog av överdos på familjehem

Nyheter | 25/08/2009 23:13

Ansvariga för familjehemmet är nu misstänkta för vållande till annans död.

Enligt polisen bröt sig 17-åringen, tillsammans med en 18-åring och en 30-åring, in i huvudbyggnaden i familjehemmet i Sjöbo under natten till tisdagen.

–Där stal de ett medicinskåp, som de tog med sig ut och bröt upp. I skåpet fanns metadon och andra mediciner, berättar polisens informatör Ewa-Gun Westford, till Ystads Allehanda.

Under natten intog de metadonen och andra mediciner. Vid femtiden på tisdagsmorgonen var 17-åringen helt medvetslös. Personalen kunde nätt och jämnt hålla de andra vakna.

17-åringen fördes till Lunds lasarett, där hans liv inte gick att rädda. Klockan 7.30 dödförklarades han.

Polisen startade genast utredningar om stöld och ringa narkotikabrott angående 30-åringen och 18-åringen. Senare på eftermiddagen beslutade de även att utreda familjehemmets ansvar.

–Innehavaren av familjehemmet är för närvarande skäligen misstänkt för vållande till annans död, alltså enligt den lägre misstankegraden, säger Ewa-Gun Westford.

Enligt en boende på familjehemmet var medicinen dåligt övervakad.

–Det rådde dålig ordning på familjehemmet, och pojkarna blev dåligt behandlade. Men när någon kom på kontroll, såg det alltid fint ut, säger den boende, som nu flyttats till ett annat familjehem.

Vänersborgs kommun vidtar för närvarande inga åtgärder efter dödsfallet på familjehemmet i Sjöbo kommun utan avvaktar polisens utredning, skriver Ystads Allehanda.

Skrivet av: