Vildsvin simmade i havet

Fiskare upptäckte djuren en halv mil ute till havs.


KARLSKRONA. En stor vildsvinsjakt inleddes under söndagen i Torhamnstrakten i Karlskrona.

Men redan under lördagen togs de två första djuren omhand – mitt i vattnet i riktning mot Sandhamn.

Fiskaren Bo Nilsson trodde först att det rörde sig om två sälar, men när han kom närmare såg han att det var två vildsvin som simmade en halv mil ute till havs.

Han ringde jägarna Martin och Åke Säbom, men när de kom fram hade vildsvinen gett upp.

– När vi kom fram var de döda. Förmodligen hade de precis gett upp. Vi drog upp dem i båten och tog med dem iland, säger Åke Säbom till <a href=""När"vi kom fram var de döda. Förmodligen hade de precis gett upp. Vi drog upp dem i båten och tog med dem iland, säger Åke Säbom.">Blekinge Läns Tidning.

Henrik Barnekow är jaktvårdskonsulent vid jägareförbundets samverkansområde syd. Han vet att vildsvin simmar, men har aldrig hört talas om djur som gett sig av så långt ut.

– Det kan vara så att de blivit skrämda och försökt simma undan hotet men misslyckats. De kan helt enkelt ha blivit nedkylda och tappat bort sig, säger Barnekow till Blekinge Läns Tidning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.