Söndag 13 Jun
Stockholm

Reinfeldt prisade allianssamarbetet

På moderatstämman föll statsministern in i mantrat med ansvar, samarbete och trovärdighet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

VÄSTERÅS. Förändras eller dö. Så lät det för några år sedan och förnyelsen tycks aldrig ta slut. När moderatstämman i Västerås avslutades under söndagen underströk statsminister Fredrik Reinfeldt (m) vikten av samarbete med de tre övriga allianspartierna.

– Det blir ett tufft val, kanske det tuffaste val vi har fått uppleva. Vi ska försöka bli omvalda att få fortsätta bära ansvaret för Sverige, sa Fredrik Reinfeldt, enligt Sveriges Radio Ekot.

Partiledningen hade inga större problem med att få som den ville. Diskussionen om lagen om anställningsskydd var snarare högljudd än central för inriktningen. Och i kärnkraftsfrågan valde partiet att till och med gå längre än överenskommelsen med övriga allianspartier.

Stämman beslutade att tillåta fler än tio reaktorer, som är villkorat i överenskommelsen.

– Vår energiöverenskommelse gäller. Så länge jag kan överblicka så är den svaret. Den möjliggör när vi uppnår teknisk och ekonomisk livslängd hos våra nuvarande tio aggregat för att ersätta dem. Det är det svar som saknades i svensk energipolitik, säger Fredrik Reinfeldt till Sveriges Radio Ekot.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela