Reinfeldt prisade allianssamarbetet

På moderatstämman föll statsministern in i mantrat med ansvar, samarbete och trovärdighet.


VÄSTERÅS. Förändras eller dö. Så lät det för några år sedan och förnyelsen tycks aldrig ta slut. När moderatstämman i Västerås avslutades under söndagen underströk statsminister Fredrik Reinfeldt (m) vikten av samarbete med de tre övriga allianspartierna.

– Det blir ett tufft val, kanske det tuffaste val vi har fått uppleva. Vi ska försöka bli omvalda att få fortsätta bära ansvaret för Sverige, sa Fredrik Reinfeldt, enligt Sveriges Radio Ekot.

Partiledningen hade inga större problem med att få som den ville. Diskussionen om lagen om anställningsskydd var snarare högljudd än central för inriktningen. Och i kärnkraftsfrågan valde partiet att till och med gå längre än överenskommelsen med övriga allianspartier.

Stämman beslutade att tillåta fler än tio reaktorer, som är villkorat i överenskommelsen.

– Vår energiöverenskommelse gäller. Så länge jag kan överblicka så är den svaret. Den möjliggör när vi uppnår teknisk och ekonomisk livslängd hos våra nuvarande tio aggregat för att ersätta dem. Det är det svar som saknades i svensk energipolitik, säger Fredrik Reinfeldt till Sveriges Radio Ekot.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.