Friad från våldtäkt av sovande tonåring

Mannen hade sex med den sovande tonåringen - nu frias han.


En 38-årig man har friats av hovrätten för våldtäkt. Det går inte att fastställa om den tonåring som anmält mannen sov tillräckligt djupt, anser man.

Tonåringen var ute tillsammans med sina vänner i Malmö, men puben stängde tidigt. Då ska en främmande man ha bjudit in dem till efterfest hos sig.

Allteftersom festen fortskred, blev ungdomarna mer och mer berusade, tills en av dem somnade. Trots upprepade försök, lyckades inte vännerna väcka tonåringen när det var dags att gå hem.

– Det är lugnt, han kan sova här, ska då den 38-åriga mannen ha sagt enligt Metro.

Därefter har mannen haft sex med den sovande killen. Malmö tingsrätt ansåg att 38-årigen utnyttjat tonåringens hjälplösa tillstånd och dömde honom till två års fängelse.

Nu har hovrätten friat honom. De menar att det inte har varit fastställt att tonåringen faktiskt var så påverkad att han inte kunnat göra motstånd. Polis och sjukvårdspersonal ska dock ha träffat den unga killen direkt efter händelsen, och vittnat om en kraftig berusning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Längsta svackan på Wall Street sedan oktober

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.