Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Frias från våldtäkt på hivsmittad

Nyheter | 07/09/2009 14:06

Kritik mot polisen som inte hittade viktigt vittne förrän det var för sent.

HELSINGBORG. Under måndagen friades en 37-årig man av Helsingborgs tingsrätt för våldtäkt på en hivsmittad kvinna.

Mannen, som antog att kvinnan var prostituerad, ska ha gett kvinnan 3000 kronor för ett samlag, som ska ha genomförts i mannens bostad.

Men kvinnan hävdar att 37-åringen utsatte henne för flera sexuella övergrepp och att hon var så skräckslagen att hon inte kunde berätta att hon bar på hiv.

Dock menar tingsrätten att kvinnans berättelse brister på flera punkter, eftersom en läkare några timmar efter den påstådda våldtäkten inte hittat några skador.

Dessutom ska man inte ha hört några skrik från bostaden, trots att kvinnan påstår att hon skrikit under den så kallade våldtäkten.

Vidare riktar tingsrätten skarp kritik mot polisutredningen eftersom man inte fått tag i taxichauffören som skjutsat paret till mannens bostad.

"Det är vidare en klar brist i utredningen att chauffören i taxibilen, som körde (37-åringens namn) och målsäganden till hans bostad, inte blivit känd och därför inte kunnat höras, vilket måste tillskrivas det obegripliga faktum att eftersökningen av föraren inte inleddes omedelbart utan först mer än en vecka senare", skriver tingsrätten, enligt HD.

Skrivet av: