Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elvaåring nära att dö efter GHB-överdos

Nyheter | 31/08/2009 20:24

Fyra barn fördes till sjukhus. Medvetslösa.

Det var under lördagskvällen som mamman började bli orolig när sonen inte kom hem. Hon ringde på mobilen. En kompis till sonen svarade och sa att elvaåringen mådde dåligt och att hon måste komma och hämta honom.

Mamman tog sig snabbt till parken i Husum i Örnsköldsvik där barnen befann sig. Hon fann sin son. Medvetslös.

Mamma kontaktade omedelbart ambulans som förde pojken till Örnsköldsviks sjukhus. På sjukhuset fick elvaåringen krampanfall och kroppstemperaturen var bara 35 grader.

Två av pojkarna samt flickan fick också föras till sjukhus där de undersöktes.

Den elvaåriga pojken skrevs ut från sjukhuset i går och ska fysiskt må bra. Men händelsen har skakat om honom.

Elvaåringen och grupp med andra barn, fyra pojkar, tolv, tolv, 14 och 15 år samt en 14-årig tjej hade druckit av vad polisen tror är en blandning av den livsfarliga drogen GHB och hembränt ur en flaska.

–Vi ser väldigt allvarligt på det här eftersom barnen är så unga och GHB är narkotikaklassat, säger Maria Näslund, polisinspektör i Örnsköldsvik, till SVT.

Enligt allehanda.se har barnen gett polisen uppgifter om att det möjligen var två personer hemmahörande i Örnsköldsvik som kom förbi med Petflaskan och det livsfarliga innehållet.

Skrivet av: