Rossellini snuskar med insekter

Isabellas budskap är att vi ska älska vår omgivning, även de läskiga småkrypen.


– Tänk grönt, sa Robert Redford till Isabella Rossellini.

Sedan gav han henne en smärre budget för att göra några kortfilmer. Han bad henne att hålla en ecoprofil. Och visst, hon tänkte visserligen grönt. Men främst på sex, och insekter.

– Jag vill att man ska se på filmerna och skratta. För de är absurda och surrealistiska. Men filmerna ska ge eftertanke. Typ wow! Det där visste jag inte om insekter! sa Isabella till Sprig.

Det seriösa budskapet är att vi ska älska vår omgivning, även de läskiga småkrypen. Isabellas kortfilmsserie har döpts till "Green Porno" och visas på Redfords gröna Sundance Channel festival. I åtta avsnitt berättar Isabella, utklädd till flera olika insekter, om ohyrornas sexliv.

De två minuter långa kortfilmerna, som ursprunglingen anpassats för datorer och telefonerskärmar, har setts miljontals människor.

Invervju med Isabella Rossellini

Insekternas sexliv enligt Isabella

Ytterligare en film av Isabella

Kolla Isabella

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.