Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mordet på oljemiljonär nära lösning - fyra greps

Nyheter | 08/09/2009 19:52

Den framgångsrike affärsmannen avrättades med flera skott framför sitt hus.

Det var i slutet av april i år som en väldigt framgångsrik oljemiljonär avrättades utanför sitt hus i Fagersta.

Nu har fyra misstänkta gripits för mordet på 45-åringen. En av de misstänkta greps i Stockholm, de tre andra i Tallin, Estland.

– Mordet verkar inte ha med mannens affärsverksamheter att göra. Inte heller med organiserad brottslighet, säger Börje Strömberg, presstalesman på polisen i Västerås.

Det var den 28 april som mannen sågs bli ihjälskjuten utanför sitt hem. Han hade tidigare på kvällen varit på middag hos sin mor och hann vara hemma i cirka tio minuter innan han stapplade ut - skjuten i nacken. Han hann gå hela vägen till sin mors hus innan ett nytt skott avfyrades som slutligen dödade 45-åringen.

Sedan dess har Riksmordkommissionen kopplats in för att lösa fallet. Man har bland annat genomsökt en närliggande sjö i hopp om att hitta mordvapnet.

Polisen har sedan mordet sökt efter ett ljusblått fordon, utan framgång.

Nu har alltså polisen fyra misstänkta, men vill samtidigt varken bekräfta deras ålder och vad som lett fram till gripandet.

Männen kommer i morgon att begäras häktade vid Västmanlands tingsrätt, skriver Aftonbladet.

Skrivet av: