Pakistan: Ghezali är mycket farlig

Nu bekräftar den pakistanska polisen: Mehdi Ghezali är en av dem som arresterats misstänkt för terrorism.


Den terrormisstänkte svensken Mehdi Ghezali - även kallad Kubasvensken - anses mycket farlig enligt den pakistanska polisens bedömning.

På måndagen bekräftade Pakistan att Ghezali, tillsammans med en grupp människor, försökte ta sig in i de beryktade stamområdena i norra Pakistan, ett laglöst område där Al-Qaidamedlemmar tros gömma sig.

Med sig hade gruppen bärbara datorer och 50 000 dollar.

–Det är samma man som satt i Guantanamofängelset. Det är en mycket farlig man, säger den pakistanska polischefen Mohammad Rizwan om Ghezali, enligt den pakistanske tidningen Dawn.

Vid gripandet ska sällskapet ha uppgivit att de är religiösa missionärer från rörelsen Tablighi Jamaat. Enligt polisprotokollet hade de med sig 16 cd-skivor betitlade "Hereafter":

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Snittlönelyftet blir 3,3 procent för alla lärare. Men det kan bli stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls.

S: Sätt stopp för nya friskolor

Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".