Ingen större kris för biståndet

Regeringen budgeterar 127 miljarder kronor i bistånd för 2007-2010.


Enprocentsmålet lever vidare. Regeringen föreslår i budgetpropositionen att biståndsramen för 2010 ska vara en procent av bruttinationalinkomsten. Sedan alliansregeringen tog över 2006 har målet varit en procent.

– Jag är stolt över att Sverige kan föra en mycket generös biståndspolitik. Det ligger ett stort ansvar på mig och alla andra biståndsaktörer att säkerställa att detta omfattande bistånd ger resultat, säger biståndsminister Gunilla Carlsson.

Regeringen har budgeterat 127 miljarder kronor för bistånd. Lågkonjunkturen har gjort att biståndsramen minskas till 31,4 miljarder kronor 2010 från 33,9 miljarder 2009.

– När den ekonomiska nedgången också påverkar biståndsvolymen är det viktigt att värna de allra fattigaste. De reformer som regeringen genomfört av det svenska biståndet underlättar detta prioriteringsarbete, säger Gunilla Carlsson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.