Sd: "Aftonbladet som Berlusconi"

Sverigedemokrater kritiska mot att Aftonbladet stoppar annonser från partiet.


Sverigedemokraternas presschef Mattias Karlsson är missnöjd med Aftonbladets beslut att stoppa partiet från att annonsera i tidningen. Han jämför den uppkomna situationen med Silvio Berlusconis italien.

– I Sverige brukar man klaga på Berlusconis roll. Här har vi en tidning som ägs av LO, som står socialdemokraterna nära, som missgynnar ett parti konkurrerar med socialdemokraterna, säger Mattias Karlsson, till Dagens Media.

Jan Helin, chefredaktör, och Lena Mellin, ställföreträdande ansvarig utgivare, förklarade i en debattartikel i torsdagens upplaga av Aftonbladet att sd stoppas från att annonsera i tidningen.

– Det är ett märkligt och till och med allvarligt beslut ur demokratisk synpunkt. Väljarna borde få avgöra vilka budskap som är bra och dåliga, säger han till Dagens Media.

Inför EU-valet annonserade sverigedemokraterna i Aftonbladet. Mattias Karlsson är osäker på om partiet hade valt att annonsera i kvällstidningen inför nästa års riksdagsval.

– Medierna har politisk makt och den måste de handskas ansvarsfullt med. Man kan inte diskriminera ett parti bara för att man på redaktionen ogillar dess budskap, säger Karlsson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!