Söndag 4 Dec
Stockholm

Blogg-Hanna attackerar Guillou

Striden mellan gårdagens författare och blogg-generationen tätnar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hamilton-Salander-debatten tog sin början när Jan Guillou i i Kvällsposten spydde galla över Stieg Larssons böcker:

– Hon Salander, eller vad hon nu heter, är inte trovärdig. Hon löser mystiska datorgåtor som ingen har hört talas om, och hon överelever allt. Sånt slösar jag inte bort min tid på.

Att författaren bakom litterära karaktärer som Arn och Hamilton jämför just med Pippi Långstrump beror på att han är sexistisk. Nu går bloggdrevet hårt mot en av Sveriges populäraste författare.

Nu ger bloggaren Hanna Fridén in i debatten. Hon vann priset för årets kaxigaste bloggare och är inte mildare än vanligt när hon kritiserar Jan Guillou machomanmaér.

– Jag kan förstå jämförelsen med Pippi Långstrump. Men jag tycker inte att böcker behöva vara trovärdiga, det har vi verkligheten till. Framförallt tror jag att Guillou är sur för att huvudpersonen är en stark kvinna. Hur många sådana ser vi i hans böcker? säger Hanna Fridén till Metro.

Jan Guillou har skrivit en bok med en kvinna i huvudrollen, Madame Terror. Den kallades "osannolik" av Expressen och ansågs vara full av "faktafel och absurda resonemang" enligt den före detta Foi-chefen Ingemar Dörfer.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.