Blogg-Hanna attackerar Guillou

Striden mellan gårdagens författare och blogg-generationen tätnar.


Hamilton-Salander-debatten tog sin början när Jan Guillou i i Kvällsposten spydde galla över Stieg Larssons böcker:

– Hon Salander, eller vad hon nu heter, är inte trovärdig. Hon löser mystiska datorgåtor som ingen har hört talas om, och hon överelever allt. Sånt slösar jag inte bort min tid på.

Att författaren bakom litterära karaktärer som Arn och Hamilton jämför just med Pippi Långstrump beror på att han är sexistisk. Nu går bloggdrevet hårt mot en av Sveriges populäraste författare.

Nu ger bloggaren Hanna Fridén in i debatten. Hon vann priset för årets kaxigaste bloggare och är inte mildare än vanligt när hon kritiserar Jan Guillou machomanmaér.

– Jag kan förstå jämförelsen med Pippi Långstrump. Men jag tycker inte att böcker behöva vara trovärdiga, det har vi verkligheten till. Framförallt tror jag att Guillou är sur för att huvudpersonen är en stark kvinna. Hur många sådana ser vi i hans böcker? säger Hanna Fridén till Metro.

Jan Guillou har skrivit en bok med en kvinna i huvudrollen, Madame Terror. Den kallades "osannolik" av Expressen och ansågs vara full av "faktafel och absurda resonemang" enligt den före detta Foi-chefen Ingemar Dörfer.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.