Hustrumisshandlare får fängelse

Döms till tio månaders fängelse.


UPPSALA. Den 43-årige mannen har vid flera tillfällen misshandlat sin fru. I våras han ha dragit henne i håret så hårt att hon ramlade i golvet och sedan tagit strypgrepp med en elsladd. Han ska dessutom ha hotat med att döda henne och slita henne i småbitar.

Nu har 43-åringen dömts till tio månaders fängelse av Uppsala tingsrätt.

Mannen nekade under rättegången till alla anklagelser, men tingsrätten anser att kvinnan har varit trovärdig. Mannen döms för grov kvinnofridskränkning och för övergrepp i rättssak för att ha försökt få hustrun att ta tillbaka sina anklagelser, skriver Upsala Nya Tidning.

Skrivet av:

Senaste nytt

Tillväxtmål på fem procent för Kina

FN: Fångna Gazabor traumatiserade

1 timme sedan
Många av de Gazabor som återvänder efter att ha frihetsberövats av israeliska styrkor har traumatiserats, uppger Philippe Lazzarini, chef för FN:s flyktingorgan Unwra på måndagen.

Personalvarsel kvar trots vårdmiljarder

2 timmar sedan
Flera regioner kommer att göra personalneddragningar trots regeringens besked om sex miljarder i tillskott för 2024, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Polisen i Skellefteå rapporterar om mord / dråp

2 timmar sedan
"Tre personer förda till sjukhus med allvarliga skador, en person gripen som misstänkt för Försök till Mord. Utredning pågår.", skriver polisen på sin hemsida.

Hett svartlut läcker från bruk – "90 grader"

igår 22:52
En tank med svartlut läcker på Billingsfors bruk i Bengtsfors kommun. Läckaget riskerar att rinna ut i närliggande Laxsjön.

Polisen i Malmö rapporterar om bråk

igår 22:50
"Bråk mellan ordningsvakt och allmänhet, Värnhem.", skriver polisen på sin hemsida.