Silbersky: "Fullkomligt absurt"

Advokaten upprörd: "Har aldrig varit med om något liknande."


STOCKHOLM. Advokat Leif Silbersky menar att det är "en fullkomligt absurd situation" att hans klient, den 34-årige helikopterpilot som misstänks för rånet i Västberga, ännu inte fått veta vad han är anklagad för.

Silbersky är upprörd över att medierna verkar veta mer än honom och ifrågasätter polisens sätta att sköta utredningen.

– Det är inte bara oklart vad han anklagas för, det finns inget av substans, säger Leif Silbersky till SvD.

Leif Silbersky försvarar den 34-årige man som pekats ut som misstänkt för att ha flugit helikoptern vid det omtalade värdedepårånet i Västberga förra onsdagen.

Men trots att mannen greps i söndags har advokaten, tre dygn senare, ännu inte fått veta vad han är anklagad för.

– Till mig har man inte sagt vad misstanken bygger på och man har inte heller kunnat peka på något som skulle binda min huvudman till att vara delaktig direkt eller indirekt till det här brottet, säger Leif Silbersky till SVD.

34-åringen förhördes under tisdagen och nekar till alla misstankar och har ännu inte fått några som helst bevis eller information om vad han misstänks för.

Silbersky menar att det är absurt att medierna tycks vara bättre informerade än honom själv som försvarsadvokat.

– Vill jag ta reda på någonting får jag läsa tidningar eller följa radio- och tv-sändningar, en fullkomligt absurd situation för mig som försvarare. Jag har onekligen varit med i elden länge men det här har jag aldrig upplevt, säger Leif Silbersky till SvD.

Leif Silbersky tycker också att det är fullkomligt absurt att två av de sex personerna som greps har försatts på fri fot, trots att polisen fortfarande säger att de är misstänkta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!