Mohamed Omar hotar Nima Dervish

Islamisten upprörd över att Dervish lägger ut foton på Ahmadinejads fans.


Islamisten och poeten Mohamed Omar uppskattar inte att författaren Nima Dervish publicerar bilder på proiranska demonstranter på sin blogg. Han har därför hotat Dervish via mejl och sagt att Dervish kommer att pekas ut inför tusentals muslimer.

Dervish närvarade vid demonstrationen för en dryg vecka sedan. Den anordnades på Sergels Torg i Stockholm på den så kallade al Quds-dagen. I sin blogg publicerar Dervish det förtäckta hotet från Omar:

”Hej!

Vi vill bara att du ska vara medveten om en sak.

Vi har skrivit ett brev på svenska och arabiska.

I brevet står det att du har lagt ut närbilder på demonstranterna på din blogg. Adressen till bloggen finns angiven.

I brevet finns också din hemadress, det vill säga där du bor, och ditt telefonnummer.

Brevet har stoppats i ett kuvert tillsammans med ett förstorat foto på dig.

På fredag kommer vi att dela ut 4000 ex av detta brev i moskéer i Stockholm, Märsta och Uppsala.

Vi tycker att personerna du har plåtat förtjänar att veta det och att de också ska ha möjlighet att kunna kontakta dig direkt.

Vi vill endast att du ska känna till detta.

mvh

Mohamed Omar”

Dervish, som är aktuell emd en bok om hedersvåld, motiverar publiceringarna med att Omar och andra är "kända islamofascister" och att demonstranter som närvarade i så fall sympatiserar med "islamofascism". Han menar att det är av vikt att dessa kan identifieras.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

KD lanserar ett första konkret förslag inför EU-valet i juni – en migrationspakt 2.0. Vi måste se till att få slut på årtionden av asyllotteri, säger partiledare Ebba Busch.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.