Lördag 16 Okt
Stockholm

50-åringen försökte ta sitt liv- igen

Den häktade 50-åringen, som hittills erkänt dråp på Carolin Stenvall från Gällivare, har försökt ta sitt liv för andra gången i häktet i Luleå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Det var i fredags som han förberedde sig för att ta sitt liv, men han lyckades aldrig genomföra det, säger mannens advokat Leif Gustafsson, till Nyhetskanalen.

50-åringen, även kallad "jägaren" och "gruvarbetaren", har medgivit att han knuffat Carolin Stenvall den 12 september, men uppger att han inte haft uppsåt att döda henne. Åklagare och polis har haft mycket svårt att tro mannens förklaringar kring händelseförloppet eftersom bevisningen och obduktionen av Carolins kropp pekar på att hon mördats brutalt. Men det verkar nu som om 50-åringens samvete kommit ifatt honom.

– Hela den här situationen är förstås väldigt påfrestande för honom och han mår fruktansvärt dåligt, säger Leif Gustafsson, till Nyhetskanalen.

Polisen misstänker också att 50-åringen kan ha haft en eller flera medhjälpare vid det misstänkta mordet. På torsdagsmorgonen hålls en presskonferens om Carolinfallet.

Nyheter24 fortsätter följa fallet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela