Fräck kund lurades i videobutik

Lånade telefonen och ringde för 700 kronor.


FALUN. Videobutiken Film & Fabel i Dalarna vill varna butiksägare för fräcka bedragare som lånar telefoner och ringer dyra betalsamtal.

Det var i september som en man i 20-årsåldern kom in och lånade en film. Dagen efter lämnade han tillbaka den, men frågade samtidigt om han kunde få låna telefonen.

–Han sa att ingen svarade och ringde flera gånger, säger Lars Käck som arbetar i butiken, enligt Dalarnas Tidningar.

Men personalen kollade upp samtalen och upptäckte att mannen ringt till flera 0900-nummer som kostade pengar.

Bedragaren hade lyckats ringa till fyra samtal på fyra minuter och den sammanlagda kostnaden blev 700 kronor.

Händelsen rubriceras som bedrägeri.

– Det är en form som jag inte varit med om tidigare, säger kriminalinspektör Berndt Bergström hos Falupolisen till Dalarnas Tidningar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.