Gängmedlem torterades - polis utreder inte

Fick naglarna utdragna, men vägrar samarbeta. Polisen: Omöjligt för oss att utreda den här händelsen.


MALMÖ. Han är medlem i gänget Lion Family. Men för ett par veckor sedan blev han kidnappad och torterad. Polisen har ingen aning om vem om har utsatt honom för tortyren. Mannen säger ingenting om vilka som ligger bakom bortrövandet.

Enligt Sydsvenskan tvingade kidnapparna honom att hänga upp och ned i tio timmar. Samtidigt fick han sina naglar utdragna.

Till slut lyckades han ta sig loss och rymma. På akuten i Malmö konstaterades det då att han även hade en bruten arm, stora svullnader på handlederna, huvudskador och skador i ansiktet.

Den 23-åriga medlemmen i Lion Family har själv uppgett att han blivit kidnappad och förd till en okänd plats. Och att kidnapparna tog hans guldkedja, armband och mobiltelefon. Sen dess håller han tyst gentemot polisen.

–Problemet för oss är att vi inte har någon plats, ingen tid, och ingen angiven orsak till att det här har hänt. Då kan vi inte göra mer. Inte för närvarande i alla fall. Kommer det till någon information kan vi fortsätta utredningen, säger Claes Sjöö vid länskriminalpolisen till Sydsvenskan.

Sydsvenskan har även varit i kontakt med en ledande medlem från Lion Family som uppger att de själva har utrett tortyrattacken och att det inte kommer leda till mer bråk.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.