Kommunpolitiker döms - läste fruns e-post

Måste böta 2 800 kronor.


Mannen, som är kommunfullmäktigeledamot i Karlsborg, döms i hovrätten till 40 dagsböter a' 70 kronor (2 800 kronor) för dataintrång. Enligt åtalet har han utan tillstånd loggat in på ett e-postkonto tillhörande hustrun, efter att deras förhållande avslutats, och läst 13 meddelanden.

De två sista åren var deras äktenskap inte bra, berättar mannens före detta hustru.

–Han visste att jag skulle lämna honom, säger hon enligt hovrätten.

Men de valde ändå att resa till Filippinerna tillsammans, vilket de planerat sedan länge. När de reste hem till Sverige åkte hon direkt till hennes nya man. I samband med detta bytte hon även lösenord till hennes privata mejl eftersom paret tidigare haft tillgång till varandras mejl.

–Men han kunde ändå logga in på min mejl. Jag minns att han berättade att han fick tag på lösenordet eftersom att jag råkat välja spara lösenordet på vår gemensamma dator i hemmet.

Han hade på så vis kommit in på hennes mail. Bland mejlen han läste fanns en konversation mellan frun och hennes nya kille. Han såg då att den nya killen skickat mejl från sin arbetsplats. Han ska då ha skrivit ut dem och vidarebefordrat dem till mannens arbetsgivare.

Han ska även ha spridit mejlen till hans barn.

Politikern förnekar att han lurat till sig exfruns lösenord.

Åtalet ogillades av tingsrätten. Men hovrätten finner det styrkt att politikern åtminstone efter att ha läst det första meddelandet från den man kvinnan inlett en ny relation med borde ha insett att han inte hade rätt att ta del av skriftväxlingen.

Därför döms han till böter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!