Tvåbarnspappa pekades ut som pedofil

Tapetserade upp flygblad i kvarteret för att hämnas på tvåbarnspappan.


STOCKHOLM. Den 43-årige tvåbarnspappan hängdes ut som pedofil av sin träningskollega – trots att han var helt oskyldig.

På dataskrivna flygblad som tapetserats över 43-åringens bostadsområde i norra Stockholm kunde man bland annat läsa att mannen utnyttjat sina barn sexuellt.

Brevet hade också lagts i grannarnas brevlådor och satts upp vid två skolor som låg i närheten. I en av skolorna gick ett av 43-åringens barn.

Nu döms förövaren till villkorlig dom för anstiftan till grovt förtal. Han ska dessutom betala mannen 40 000 kronor i skadestånd.

Männen, som tidigare varit träningskollegor i samma kampsportsklubb där deras söner tränade, blev ovänner och 43-åringen bytte till sist klubb.

Men det dröjde inte länge innan trakasserierna började. Bland annat fick 43-åringens familj däcken sönderskurna på sina bilar och ett 30-tal prenumerationer och försändelser hemskickade i deras namn. Ett av paketen innehöll glidmedel och kondomer.

Dessutom polisanmälde någon 43-åringen och anklagade honom för att stjäla från jobbet.

Det dataskrivna flygbladet hittades i den dömdes dator – men han nekar till brott. Han medger dock att männens relation blivit sämre efter att 43-åringen gått med skorna på taekwondomattan, skriver Metro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!