Domen: "Ett slag i ansiktet"

"De kunde nästan lika gärna blivit frikända."


I dag meddelades domen i den omtalade Sturebyrättegången. Ett år och åtta månader i sluten ungdomsvård blev det för både den 16-årige pojken och jämngamla flickan. Trots att åklagaren hade yrkat på maxstraffet: Fyra år.

Nu uttalar sig anhöriga till den mördade 15-åringen Therese Johansson Rojo och känner sig lurade.

– Det här var ett slag i ansiktet. De kunde nästan lika gärna blivit frikända. Just nu är det väldigt tufft, säger morbrodern till 15-åringen till SvD.

Trots att rätten påpekade att domen motsvarar tio år för en vuxen, anser morbrodern att det känns som att Therese liv inte var värt mer.

–Hon var inte värd mer, det är väl det beslut man har tagit. Sen kan man väl stå och säga saker som att detta motsvarar tio år för en vuxen, men det gör det inte mer förståeligt för oss, säger han till SvD.se.

Pojken fälldes i september i år för mord och flickan för anstiftan till mord.

Det var den sjunde juni i år som 15-åriga Therese Johansson Rojo hittades strypt i en skogsdunge i Stureby i Stockholm. Motivet till dådet tros ha varit svartsjuka och flickvännen ska ha hetsat pojkvännen till att döda 15-åringen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

1 timme sedan
Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

1 timme sedan
Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.