Polis bötfälls för dödshot mot sambo

Mannen hade ofredat och hotat med att "skalla ihjäl" sin före detta sambo. Han får betala 30 000 kronor i böter men får fortsätta i tjänst.


LINKÖPING. Polismannen är dömd för olaga hot och ofredande av sin tidigare sambo. Han hade bland annat hotat att "skalla ihjäl henne". Mannen dömdes för brotten i tingsrätten och får betala 30 000 kronor i böter.

Trots domen har Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd beslutat att mannen får fortsätta som polis, trots att han visat att han är våldsbenägen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Polisen i Åstorp rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan

Viaplay säljer brittiska verksamheten

1 timme sedan
Viaplay köpte förra året den brittiska strömnings- och tv-kanaloperatören Premier Sports för 387 miljoner kronor. Nu säljer Viaplay tillbaka verksamheten till de tidigare ägarna, rapporterar Dagens industri. Försäljningspriset är hemligt.

USA-börsen: Bilar vinnare – skinka förlorare

1 timme sedan
Indexrörelserna på New York-börsen var marginella på onsdagen. Breda S&P 500-index backade 0,1 procent och Nasdaqs tekniktunga kompositindex tappade 0,2 procent, medan Dow Jones industriindex stängde oförändrat.

Polisen rapporterar om brand, Solna

2 timmar sedan
"Det kommer ut rök från en bostad i ett flerfamiljshus i Huvudsta", skriver polisen på sin hemsida.

Haninge: Polisen rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"En personbil på riksväg 73 i södergående riktning invid trafikplats Jordbro har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Därför slutar unga med adhd-medicin

2 timmar sedan
Många slutar med sina adhd-behandling inom ett år. Dålig uppföljning och känslan av att läkemedlen inte behövs kan vara förklaringar enligt experter. Det kan handla om en bristande självinsikt och att man lever ganska mycket i nuet, säger professor Susanne Bejerot.