1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Kamprad: Boken skadar Ikea

Ingvar Kamprad tycker att Johan Stenebo har gått över gränsen.


I exkollegans avslöjande bok “Sanningen om Ikea” utmålas grundaren Ingvar Kamprad som “en diktatorisk envåldshärskare”. För första gången väljer han att kommentera boken, och tonar ned författaren Johan Stenebos inflytande i koncernen.

Stenebo var anställd inom Ikea i 20 år. Han var assistent åt förre koncernchefen Anders Dahlvig, och Ingvar Kamprad. Han slutade som vd för Ikea Greentech.

– Han skriver som om han känner till allt. Men han har ingen som helst uppfattning om våra konstruktioner. Det är bara en liten krets, jag känner inte till helheten själv riktigt, det är bara våra specialister. Och så skriver karlasjälen att han visste allt, säger Kamprad till Smålandsposten.

Däremot vittnar han om att boken har ställt till “en del skada”

– Det som var direkt otäckt var att han beskyllde gamla kolleger i Älmhult för att vara stora skitar och sådant och namngav dem. Det tycker jag var över gränsen. Att han kallar mig för oduglig skit, det vet väl alla redan. Det var väl ingen nyhet, fortsätter Kamprad till Smålandsposten.

Stenebo har personligen sagt att han fasar för att Ikea kommer att vidta rättsliga åtgärder mot honom. Men Kamprad antyder inte det i intervjun.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!