Fallet Carolin: Åklagarna kräver mer tid

Åklagarna begär förlängd tid för att väcka åtal. Om 50-åringen vägrar krävs ny häktningsförhandling. (TT)


Åklagarna ska begära förlängd tid för att väcka åtal mot den häktade 50-årige man som erkänt att han dödat den 29-åriga kvinnan nära Gällivare i september.

Går mannen inte med på det frivilligt krävs en ny häktningsförhandling. Gällivare tingsrätt har tidigare beslutat att åklagarna har tid på sig till den 17 november, nu på måndag, för att åtala mannen som misstänks för mord.

– Det är inte säkert att han går med på förlängning. Det skulle kunna ligga i hans intresse att det blir en ny häktningsförhandling i stället, säger Leif Gustafsson, 50-åringens advokat, till TT.

Ett skäl är att han vill ha lättnader i de restriktioner som nu gäller för honom i häktet. Omhäktas han kan tingsrätten besluta om andra restriktioner.

50-åringen är nu isolerad från yttervärlden i häktet i Luleå. Han får varken läsa tidningar, lyssna på radio eller se på teve.

– Det är mycket påfrestande för honom, säger Leif Gustafsson.

50-åringen håller fast vid sin version om hur kvinnan dog, att en dispyt om hans bilkörning ledde till att han knuffade kvinnan så olyckligt att hon avled.

Skrivet av:

Senaste nytt

Regeringen föreslår nya avlyssningslagar

Ambulanspersonal i Gaza: Behöver år av terapi

Barn sprängs ihjäl och kollegerna dör i bombregnet. Med livet som insats försöker ambulanssjukvårdare försöker rädda liv i krigshärjade Gaza. Det här kriget har varit ett av de tuffaste, säger en sjukvårdare i en dokumentär från arabiska BBC.

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

Iran har försett Ryssland med flera hundra ballistiska robotar, skriver Reuters på sin sajt.

Juice återkallas – kan innehålla plastbitar

Axfood återkallar Garant tropisk juice utan fruktkött efter att leverantören vid en kontroll har hittat plastbitar i vissa förpackningar. Återkallandet gäller enlitersförpackningar med bäst före-datum den 19 april.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Åsele

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka i Nordanås, nordväst om Fredrika.", skriver polisen på sin hemsida.

Kristianstad: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Brand i kyrka, Vittskövle.", skriver polisen på sin hemsida.