1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

Reklamguru i bråk med hovet

Michael Storåkers i strid om åtråvärda Villa Beylon.


Det har blåssat upp ett storbråk mellan reklamentreprenören Michael Storåkers, vd för Storåkers McCann, och hovet. Striden handlar om den kungliga lyxbostaden Villa Beylon i Ulriksdals slottspark. Peter von Knorring, slottsarkitekt, beskriver situationen som "ohållbar".

Storåkers med familj menar att de har blivit lovade av hovet att bo i Villa Beylon, som är på cirka 500 kvadratmeter och ägs av staten. Kungen har dispositionsrätten, enligt 1809 års författning.

Men Statens fastighetsverk menar att inget är klart, trots att Storåkers advokat har underrättat kungens jurist om att prinsessan Madeleine inte vill flytta in, och att slottsfogden förordat honom som hyresgäst.

– Det finns ett förslag till hyresavtal med Michael Storåkers, men ingenting är undertecknat, säger Anders Ahlberg, chef för verkets avdelning för kungliga slott, till Aftonbladet.

Storåkers är däremot beredd att ge upp villadrömmen om han får något annat i stället efter diskussioner med drottning Silvia och prinsessan Madeleine.

Slottsarkitekt Peter von Knorring ansvarar för renoveringen, som Storåkers säger sig ha rätt att bestämma över. I flera mejl har han klagat hos slottsfogden, enligt Aftonbladet:

”Situationen i Beylonprojektet är ohållbar. Ska man se det hela som en förhandling om ett hyresavtal anser jag att den brutit samman. Storåkers kommenderar oss till möten och kräver att alla hans synpunkter i varje detalj ska genomföras innan han skriver avtal eftersom han 'redan är utsedd' som hyresgäst. Men vi kan inte och har inte rätt att skräddarsy Beylon efter hans önskemål."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!