Fossmo avslöjar allt om livet i Knutby

Bokaktuella Eva Lundgren visar en annan sida av Helge Fossmo.


I november släpps "Knutbykoden" som till stor del baseras på samtal mellan den före detta Knutbypastorn Helge Fossmo och författaren Eva Lundgren, även professor i sociologi vid Uppsala universitet. I boken publiceras en rad bilder från Fossmos privata samling; det handlar om festbilder på flera medlemmar tagna innan mordnatten den den 10 januari 2004. Samtidigt finns stycken där Helge Fossmo beskriver sina förhållanden till barnflickan Sara Svensson och hustrun till Daniel Linde.

– Helge Fossmo hävdar att han och Sara gjort upp om en hemlig sexdejt, samma natt som hon utrustat sig med vapen för att mörda Fossmos fru Alexandra, skriver Expressen.se.

Helge Fossmo avtjänar för tillfället sitt livstidslånga fängelsestraff för anstiftan till mord på Kumlaanstalten. Enligt Eva Lundgren har den terapeutiska behandligen gjort att Fossmo idag är en annan människa än den han var för fem år sedan.

– Mediebilden av Helge Fossmo är så cementerad att ingen vill föreställa sig att han har några mänskliga drag, men han är som en annan person nu och tar ansvar, säger Eva Lundgren till Expressen.se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!