Poliser utrymmer ockuperat hus

Nu töms Banverkets ockuperade rivningshus i Malmö. (TT)


Polisen i Malmö inledde nu på förmiddagen en aktion för att tömma Banverkets rivningshus vid Johanneslustgatan som ett antal ungdomar ockuperat.

Det är inte känt hur många ockupanter som finns huset. Polistalesmannen Carin Brange sade vid elvatiden att poliser har tagit sig in i huset. Hon kände inte till om det hade förekommit något motstånd.

– Banverket har tidigare gjort en anmälan till oss och begärt att polisen ska avhysa inkräktarna. Det är det vi har för avsikt att göra.

Villan har stått tom i ett par år. Den ockuperades av ett tjugotal ungdomar i lördags morse i protest mot bostadsbristen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.