HD prövar domen mot Knutby-läraren

Lärare dömdes för misshandel och olaga frihetsberövande - nu prövar HD domen.


Högsta domstolen, HD, prövar domen mot en lärare och en elevassistent i Knutby, Uppsala, som hovrätten dömde till böter för misshandel och olaga frihetsberövande av en utagerande elev. Eleven har också tilldömts skadestånd. Elevassistenten dömdes också till samhällstjänst bland annat för att han också ska ha misshandlat en annan elev.

När den tolvåriga eleven i mars 2003 fick ett av sina återkommande raseriutbrott då han brukade slå andra elever ska läraren och elevassistenten ha dragit in honom på en toalett och låst dörren. De ska sedan tillsamman ha tryckt ned honom på golvet och hållit fast honom tills han lugnade sig. Samma år ska elevassistenten ha mulat en annan elev med snöbollar. Båda yrkar att HD ska ogilla åtalen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En man tände på fredagen eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut.