Lördag 2 Jul
Stockholm

Fler Thailandsflyg ställs in

SAS ställer in samtliga plan till Bangkok från Arlanda till och med fredag. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SAS beslutade på torsdagsförmiddagen att ställa in alla flyg mellan Stockholm eller Köpenhamn och Bangkok fram till och med fredag. Det innebär att 693 av deras resenärer är eller blir strandade i Thailand och 519 kommer inte iväg från Skandinavien. Sammanlagt berörs tre turer från Skandinavien och fyra från Bangkok.

– Vi fortsätter att betala hotellnätter för dem som är i Bangkok, för det här är en sådan extraordinär situation. Sedan är vi generösa med dem som är i Skandinavien och vill boka om eller boka av sin resa, säger Anders Lindström, presstalesman på SAS.

Finnair, som flyger från Helsingfors, har två flygningar till och lika många från Bangkok varje dag. Hittills har fyra flyg, hälften från och hälften till Bangkok, ställts in. Alla dessa var fullbokade eller nästan fullbokade, det vill säga runt 250 passagerare på varje. Enligt Finnairs presstjänst har de fått indikationer från myndigheterna att flygplatserna i Bangkok kommer att vara stängda till på lördag.

Ungefär hälften av passagerarna är finländare och i den andra hälften är "en mycket stor del" svenska resenärer.

Thai Airways, som flyger mellan Bangkok och Stockholm en gång i varje riktning varje dag, har ställt in dagens flyg till Bangkok. Bolaget kommer antagligen att ställa in kvällens flyg till Stockholm som ska lyfta från Bangkok vid midnatt. Jonas Broström, försäljningschef på Thai Airways i Sverige, har fått höra att flygplatsen kan öppna klockan 18 i kväll, lokal tid.

– Men jag tror inte att det kommer att lösas innan dess. Vi har ingen information. Det här kan liknas vid en krigssituation, säger han till TT.

Enligt honom går det inte i nuläget att flyga ut resenärerna från andra flygplatser, eftersom piloterna inte kommer åt flygplanen som står på Bangkokflygplatserna.

Försäkringsbolaget Europeiska har ett servicecenter i Bangkok som kommer att hålla jouröppet på grund av oroligheterna och de stängda flygplatserna. Enligt ett pressmeddelande är alla svenskar välkomna, oavsett vilken försäkring de har.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.