Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fler svenskar fast i Bangkok

Nyheter | 27/11/2008 17:13

Flygplatserna i Bangkok öppnar troligen inte före lördag.

Flygplatserna i Bangkok öppnar antagligen inte före lördag, och fler och fler svenskar blir strandade i Thailand. Många på hemmaplan får boka om eller av sina semesterresor.

Hur mycket hjälp resenärerna får beror på vilket bolag de flyger med.

Turistsäsongen har just börjat och de reguljära linjerna till och från Bangkok med Finnair, SAS och Thai Airways är alla fullbokade eller nästan fullbokade i månader framöver. På torsdagen räknade de tre flygbolagen som trafikerar sträckan Skandinavien-Bangkok sammanlagt med att ställa in tolv flighter med runt 2 500 inbokade resenärer.

Fortsätter flygplatserna att vara stängda längre än lördag, den dag då både Finnair och SAS har fått uppgifter om att flygplatsen ska öppna, blir det snabbt fler som inte kommer i väg på semestern.

Alla tre bolag erbjuder sina resenärer att om- eller avboka resorna. Men eftersom alla bolagen är i stort sett fullbokade är det svårt att boka om alla till andra datum som passar.

Även de stora charterbolagen har ganska fullbokade Thailandresor, men deras kunder behöver inte oroa sig för att vintersemestern ska gå upp i rök. De trafikerar främst turistorterna och det fåtal som är inbokade på Bangkokflyg får i stället resa till eller från andra flygplatser.

Än värre än att riskera att inte komma i väg på resan är det antagligen för dem som fastnat i den thailändska huvudstaden. De tre flygbolagen har ställt in sammanlagt 13 turer från Bangkok till Stockholm, Köpenhamn eller Helsingfors med runt 2 700 resenärer fram till och med fredag.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av: