Måndag 26 Sep
Stockholm

Lundqvist rasade mot advokaten

Skådespelerskan Maria Lundqvist höjde rösten flera gånger och gjorde flera verbala utfall mot Tito Beltrans försvarare när hovrättsförhandlingarna fortsatte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hårda ord i hovrätten i dag. Maria Lundqvist pressades ordentligt av Tito Beltrans advokat Thomas Nilsson henne bland annat om hennes ordval när hovrättsförhandlingarna fortsatte på måndagen i Göteborg.

– Jag känner som vore det jag som sitter på den anklagades bänk.

Nilsson gick hårt åt henne bland annat i frågan om hon sagt att hennes barnflicka hade våldtagits av Tito Beltran eller om hon sagt att han "satt på" barnflickan.

– Jag tycker du är oförskämd, du avbryter mig och du sitter där och svamlar sa Nilsson till Lundqvist.

– Jag vet att han bara gör sitt jobb, men han vill få mig ur spel. Men jag var tvungen att höja rösten. Det är en ganska spänd situation att sitta där och känna sig ifrågasatt. Men jag har ingen anledning att föra någon sanning bakom ljuset. Jag sitter inte och ljuger eller hittar på. Men det är däremot väldigt svårt att så här långt efteråt exakt komma i håg alla ordval och valörer av ord, säger Lundqvist enligt TT.

– Men det är en så viktig sak Tito Beltran är anklagad för. Jag tror att de som dömer inte hakar upp sig på det Thomas Nilsson säger, uppger skådespelerskan.

Många har undrat varför det tog åtta år för barnflickan att polisanmäla händelsen. Maria Lundvist svarar.

– Jag tror att det är en blandning mellan att flera år har gått och att den värsta förnedringen och rädslan har gått över. Men också fallet i Varberg, där Beltran friats i tingsrätten för att ha förgripit sig på en minderårig flicka, kan ha väckt hennes kraft att faktiskt svara upp på det som hände henne själv.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.